Bosna i Hercegovina
 
 
BiH dijaspora · BiH · Internet · Kultura i umjetnost · Novosti · Svedska
Obrazovanje · Organizacije zena · Zdravstvo · Zenski kutak
 
 
Ambasada BiH u Švedskoj
Ambasada Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj (bs, hr, sr)
Ambasada BiH u Danskoj
Ambasada Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj (bs, hr, sr, dk)
Centar za mir
Centar za mir i multietnicku saradnju Mostar je nevladina i neprofitabilna organizacija osnovana radi istrazivanja i dokumentovanja vaznijih dogadjaja u historiji grada Mostara i Hercegovine u periodu od 1990. do 2000.godine. (bs, en)
Djeca Srebrenice
U toku rata, od aprila 1992. do augusta 1995. godine, u Srebrenici je bez oba roditelja ostalo čak 527 djece! (bs)
Medjunarodni forum Bosna
Medjunarodni forum Bosna - The International Forum Bosnia - je nevladina organizacija osnovana 1997. godine u Sarajevu. Okuplja pojedince i ustanove iz Bosne i Hercegovine i svijeta opredijeljene za gradnju bosanskohercegovacke buducnosti kao skladnog i jedinstvenog drustva, utemeljenog na dijalogu, povjerenju i postovanju te najboljim iskustvima u zastiti ljudskih prava, vladavine zakona i postojanog demokratskog poretka. (bs, en)
MVP BiH
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Spisak ambasada i konzulata Bosne i Hercegovine u svijetu. (bs, en, hr, sr)
OSCE
Mandat OSCE-a uspostavljen je Opstim okvirnim sporazumom za mir, koji je sacinjen u Daytonu krajem 1995. godine, kako bi se zaustavila oruzana agresija na Bosnu i Hercegovinu koja je trajala 43 mjeseca. OSCE je jedna od kljucnih organizacija koja je odgovorna za pruzanje pomoci BiH u procesu tranzicije. (bs, en, hr, sr)
OHR
Uloga visokog predstavnika je uspostavljena Daytonskim mirovnim sporazumom 14. decembra 1995. godine s ciljem nadgledanja implementacije civilnog dijela mirovnog sporazuma. (bs, en, hr, sr)
Srebrenica - A Cry from the Grave
Web stranica o, do sada, jednom od najbolje uradjenih dokumentarnih filmova o Genocidu u Srebrenici. Pogledajte video klipove, svjedocenja i druge sadrzaje. Ovaj web site takode sadrzi interesantno sacinjenu skracenu interaktivnu verziju hronologije dogadjaja. Preporucujemo vam da pogledate ovaj film. (en)
 

    


Copyright © 1998- Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige.
Design by © 1998- Haris Tucakovic, Sweden