BiH dijaspora
 
 
BiH dijaspora · BiH · Internet · Kultura i umjetnost · Novosti · Svedska
Obrazovanje · Organizacije zena · Zdravstvo · Zenski kutak
 
 
Svjetski Savez Dijaspore Bosne i Hercegovine
Svjetski Savez Dijaspore Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Londonu je jedinstvena organizacija u koju su udruženi bosanskohercegovački savezi, organizacije, udruženja, klubovi i drugi oblici udruživanja bh. iseljeništva. (bs, en)
Sektor za iseljeništvo pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH
Sektor za iseljeništvo predlaže utvrđivanje politike i sprovodi utvrđenu politiku u oblasti iseljeništva, daje primjedbe, prijedloge i sugestije u pripremi zakona, podzakonskih akata i drugih propisa iz ove oblasti, prati i predlaže zaključivanje bilateralnih sporazuma iz oblasti od značaja za iseljeništvo, prikuplja i obrađuje statističke i druge podatke o iseljeništvu iz BiH, upravlja bazom podataka i radi na njenom održavanju i razvoju, podstiče različite oblike udruživanja i saradnje iseljenika i njihovih udruženja i pruža pomoć u njihovom radu, radi na redovnom informisanju bosanskohercegovačkog iseljeništva o stanju u BiH, a naročito o pitanjima od značaja za iseljeništvo, upoznaje nadležne organe u BiH sa problemima iseljeništva i prati rješavanje tih problema, ostvaruje saradnju sa klubovima i udruženjima iseljenih bh. građana, te koordinira aktivnosti u oblasti privredne, kulturne, obrazovne saradnje i informisanja, obavlja poslove pružanja stručne pomoći iseljenim BiH građanima u ostvarivanju i zaštiti njihovih prava i sarađuje sa resornim ministarstvima u rješavanju ovih pitanja, priprema stručne izvještaje, informacije i analize iz svoje nadležnosti, po odobrenju ministra informiše javnost o pitanjima iz svoje nadležnosti. (bs, hr, sr)
Bosnia Appeal
Bosnia Appeal je osnovan maja 1995 sa ciljem pomoći bh. izbjeglicama koje žive u Engleskoj. Pored humanitarnih aktivnosti organizacija je svoje djelovanje usmjerila i na pružanje raznih vidova pomoći i informacija bh. građanima koje su važne za njihov izbjeglički život u Engleskoj. (bs)
AusBHCouncil Australia
Vijeće bosanskohercegovačkih organizacija Australije - Australian Council of Bosnian-Herzegovinian Organisations - udružuje bosanskohercegovačke, bošnjačke, vjerske, društvene, kulturne, sportske i druge organizacije. (bs, en)
BeMUF
Muslimanski omladinski savez Švedske (MOS), čije je sjedište u Stockholmu, ima osnovni zadatak da koordinira zajedničke aktivnosti lokalnih omladinskih udruženja, te da daje smjernice i uputstva za omladinski rad. (bs)
BH Raja Los Angeles
BH Raja Los Angeles - stranica Bosanaca nastanjenih u Los Angelesu: forum, slike, događaji, priča se, derneci, prodavnica, marketing, mali oglasi... (bs)
BHUF
Bosanskohercegovački omladinski savez u Švedskoj (BHUF) je apolitička i na demokratskim osnovama zasnovana organizacija koja ima za cilj afirmaciju i borbu za interese mladih porijeklom iz Bosne i Hercegovine. BHUF se kroz svoje aktivnosti bori za njegovanje i očuvanje jezika, tradicije, kulture, jezika i običaja naroda Bosne i Hercegovine, posebno među mladim bh. naraštajima u Švedskoj. (bs)
BiH studenti u Turskoj
BiH studenti u Turskoj su grupa bosanskohercegovackih studenata koji su na studiju u Republici Turskoj. Shvatajuci sta znaci omladina za jednu drzavu, BiH Studenti zele povezati sve svoje ostale kolege. Kolege koje vode borbu perom, kao i oni sami i koji mogu i moraju truditi se koliko-toliko da trenutno stanje u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina okrenu u korist, njima drage, domovine. (bs)
BiHStudenti.com
Bosanski Studenti Svijeta - BiHStudenti.com je projekat koji nastoji da, putem Interneta i modernih medija, postane centralno mjesto za sve studente koji imaju bilo kakve veze sa Bosnom i Hercegovinom. Bilo gdje da se nalaze, studenti iz BiH mogu da koriste ovaj sistem kao izvor relevantnih informacija i kontakata sa drugim, njima slicnim, osobama. (bs)
BONUS
Stranice Udruzenja bosanskohercegovacke omladine u Danskoj. (bs)
Bosna.Com.Au
Informativni i zabavni portal Bosna.Com.Au je namijenjen za ucvrscavanje i povezivanje BiH gradjana koji zive u Australiji sa cijelim svijetom kao i jedni sa drugima. (bs)
Bosnjaci.net
Zelja redakcije web magazina Bosnjaci.net je da se kako Bosnjacima tako i nasim prijateljima, kao i onima koji bi vise zeljeli saznati o bosnjackom nacinalnom bicu, prezentira nasa historija, kultura, vjera, kao i politicka zbivanja medju nama. (bs)
Bosnjacki Front
Bosnjacki Front je patriotska organizacija bosnjackog naroda koja djeluje nezavisno i u svim zamljama svijeta, zato sto su informacije Bosnjackog Fronta realno gledajuci dostupne bilo kome ko je prikljucen na internet bez obzira gdje se on nalazi. (bs)
Bosnjacki studentski krug u Njemackoj
Stranice studenata u Njemackoj koji, izmedju ostalog, nastoje stvoriti jednu vrstu informativne mreze, kojoj bi se mogli obratiti svi bosanskohercegovacki studenti ukoliko studiraju u Njemackoj ili to zele. Kontakti, druzenja i saradnja, medjusobno informisanje i zblizavanje, zajednicko rjesavanje studentskih problema, osnovni su postulati njihove aktivnosti. (bs)
Holland Raja
Holland Raja - stranica Bosanaca nastanjenih u Holandiji: chat, forum, slike, dogadjaji, koncerti, feste, info-tabla, klubovi, restorani... (bs)
Merhamet u Svedskoj
Merhamet u Svedskoj zvanicno je registrovan 19.11.1992. godine iako je rad jednog broja entuzijasta postojao i ranije. Oni su, boraveci u Svedskoj, sagledavajuci situaciju u Bosni i Hercegovini, uvidjeli da je pomoc potrebno organizovati i slati, na cemu su i radili. (bs, en, sv)
Nur
Bosnjacki kulturno informativni list u Danskoj. Citajte internet izdanje... (bs)
Savez bosanskohercegovackih udruzenja u Danskoj
Savez bosanskohercegovackih udruzenja u Danskoj ima za svoj cilj da koordinira rad bh. udruzenja i pomaze njihove aktivnosti na njegovanju i unapredjivanju maternjeg jezika, kulture i tradicije, obrazovanja i informisanja kao i ukljucivanja u drustveni zivot Danske. (bs, da)
Savez bosanskohercegovackih udruzenja u Svedskoj
Savez bosanskohercegovackih udruzenja u Svedskoj ima za svoj cilj da koordinira rad bh. udruzenja i pomaze njihove aktivnosti na njegovanju i unapredjivanju maternjeg jezika, kulture i tradicije, obrazovanja i informisanja kao i ukljucivanja u drustveni zivot Svedske. (bs)
Streberi
Udruzenje BiH studenata u Stockholmu - Streberi - studentsko udruzenje koje okuplja studente porijeklom iz BiH, a koji sada studiraju na visokim skolama stockholmske regije. (bs, sv)
UK Network
UK Network - Udruzenje bosanskohercegovackih gradjana u Engleskoj, Velika Britanija. Informacije iz BiH Dijaspore, list Haber ... (bs, en)
 

    


Copyright © 1998- Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige.
Design by © 1998- Haris Tucakovic, Sweden