Početna

Centralna svečanost u Švedskoj povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, rezultat je zajedničkog i koordiniranog rada 8 saveza i organizacija građana Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj, a ostvarena je na tako visokom i profesionalnom nivou kakav se rijetko viđa i u tv-programima institucija najvišeg ranga.

Svečanost je održana 29. novembra 2008. u Örebrou uz prisustvo većeg broja uvaženih zvanica i gostiju među kojima su bili Darko Zelenika, veleposlanik BiH u Kraljevini Švedskoj; Mušan Agović, konzul BiH u Kraljevini Danskoj; Jovan Divjak, legendarni general Armije Republike Bosne i Hercegovine i izvršni direktor udruženja Obrazovanje gradi BiH; Behcet Barsom, politički sekretar u Gradskoj vijećnici Örebroa; Fadila Jašarević iz Trezvenjačkog obrazovnog saveza NBV, predstavnici naših organizacija i udruženja Švedskoj i mnogi drugi.

Nakon izvanredno organizovane manifestacije obilježavanja genocida u Srebrenici i ostalim mjestima u BiH, održane 23. avgusta 2008. u Norrköpingu u organizaciji Saveza bh. udruženja u Švedskoj, organizator ove svečanosti je BH Savez žena u Švedskoj.

Kompletan tekst slijedi nakon objavljivanja u Bosanskoj pošti.

© 2008 Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige | RSS Feeds | XHTML | CSS