Ova stranica je preseljena na novu adresu
http://www.bhkrf.se/bs/projekti/
 
 
Doprinijeti elektronskom demokratskom društvu
 
 

Pojavom Interneta vjerovalo se da bilo ko može slati svoje poruke i učestvovati u društvenoj debati. Međutim, kućne stranice zahtijevaju znanje html-a, što se brzo ne uči.

Elektronska demokratija pretpostavlja u principu različite učesnike koji repliciraju na međusobno obraćanje i moderna komunikacijska sredstva koja omogućuju stvarnu demokratiju, vlast mnogih, bez većih kompjuterskih znanja. Uloga koju su sredstva za proizvodnju imala u industrijskom društvu odgovara ulozi komunikacijskih sredstava u savremenom društvu, nazivanom i postindustrijsko, postmoderno ili virtuelno društvo. Neki autori ističu komunikaciju do tog stepena da se dobija utisak da je vlast nad komunikacijom upravo Vlast.

Projekt podržava: Ungdomsstyrelsen: Kvinnors organisering

Projekt počinje januara 2010.

Vođa projekta: Haris Tucaković
Mobil: 073-556 36 74
E-post
 
 
Trafficking
 
 
Trgovina ljudima, često zvana trafficking (prema engleskom trafficking, što ima mnogo šire značenje), je nezakonito lišavanje slobode radi iskorištavanja prisilnim radom, često u domaćinstvu ili fabrici, često ponudom boljih uslova, i često u vidu transnacionalnog kriminala. Uglavnom su pogođena djeca i žene.

BH Savez žena u Švedskoj želi putem obrazovanja i informacija kod svojih članova povećati svijest o traffickingu u Bosni i Hercegovini.

Povećanje svijesti o opasnostima trgovine ljudima je posebno važno kod mladih.

Projekt podržava Ungdomsstyrelsen: Jämställdhetsprojekt

Projekt počinje januara 2010.

Vođa projekta: Azra Muranović
E-post
 
 


    


Copyright © 1998- Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige.
Design by © 1998- Haris Tucakovic, Sweden