Vaš glas za BiH
Bosna i Hercegovina se u subotu, 20. maja 2006. u 21 sat takmiči na finalu izbora za najbolju pjesmu Evrovizije.
 
  BH Eurosong 2006
Poslušati Pogledati 1 Pogledati 2
 
  Finalisti  
 
1. Švicarska 13. Bosna i Hercegovina
2. Moldavija 14. Litvanija
3. Izrael 15. Engleska
4. Letonija 16. Grčka
5. Norveška 17. Finska
6. Španija 18. Ukrajina
7. Malta 19. Francuska
8. Njemačka 20. Hrvatska
9. Danska 21. Irska
10. Rusija 22. Švedska
11. Makedonija 23. Turska
12. Rumunija 24. Armenija
 
 
Evrovizija je jedan od rijetkih događaja gdje naša zemlja ima priliku da se pokaže i dokaže ravnopravno, rame uz rame sa ostalim Evropskim zemljama. Zbog toga je Evrovizija izuzetno važan događaj za male zemlje poput Bosne i Hercegovine, pogotovo sad kad smo na pragu evropskih integracija. To je šansa za promociju i prezentaciju, šansa za razbijanje predrasuda i zbližavanje.

Dobar plasman na Evroviziji je iznimno važan da bi dokazali da hoćemo i da možemo u Evropu. Evrovizija nije samo takmičenje za najbolju pjesmu nego i politički faktor i odraz međunarodnih odnosa. Međutim mi smo mala zemlja i, pored par tradicionalnih prijatelja, nema mnogo zemalja koje će nas podržati. Ono što je međutim naša snaga su brojni Bosanci i Hercegovci koji žive u inostranstvu, u evropskim zemljama. Samo ako budemo jedinstveni možemo nešto uraditi za našu zemlju koja je zaslužila da se napokon o njoj čuju dobre stvari.

Ove godine imamo više razloga nego ikad da damo sve od sebe i podržimo našu zemlju. Imamo odličnu pjesmu koju će izvesti jedan od najboljih i najiskusnijih pop pjevača BiH – Hari Varešanović i imamo dobru promociju. Naša ”Lejla” odlično je ocijenjena od strane svih evropskih muzičkih stručnjaka i među prvima je na kladionicama i on-line top listama. Znači imamo odlične preduslove, ali samo ako budemo složni, imamo šanse za pobjedu. A pobjeda je ovaj put realna jer smo apsolutni favoriti takmičenja.

Ovim želimo urgirati i zamoliti Vas, koji živite izvan Bosne i Hercegovine da u subotu u finalu izbora za najbolju pjesmu Evrovizije, nazovete i glasate za Bosnu i Hercegovinu. Sa jednog telefona možete glasati više puta, ali smatramo da vam je dužnost i obaveza glasati barem jedanput! Neka vam ne bude zao potrošiti 1 Euro za svoju domovinu. Neka se više ne ponovi katastrofa od zadnjih nekoliko godina kada iz Njemačke gdje živi stotine hiljada Bosanaca i Hercegovaca konstantno ne dobijamo nijedan poen.

Dakle poruka je jasna: dignite slušalicu i glasajte za Bosnu i Hercegovinu! Nijedan izgovor za neglasanje nije prihvatljiv: ako niste kući ponesite mobilni telefon, ako vam se ne sviđa pjesma ili izvođač sjetite se da glasate za BiH.

Sjetite se svoje domovine, telefone u ruke i glasajte za Evroviziju 2007. u Sarajevu, za Bosnu i Hercegovinu!

Naprijed Bosno i Hercegovino!
 
  Hari Mata Hari  

    


Copyright © 1998- Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige.
Design by © 1998- Haris Tucakovic, Sweden