Druzenje u Uppsali
Uzvratnoj posjeti BH udruzenju ”Ljiljan” u Uppsali prisustvovalo je oko 50 clanova Islamske zajednice Örebro.
Pise: Razija Riemer

Uppsala, 22.09.2001.

Suncanog i lijepog 22. septembra oko 50 clanova Islamske zajednice Örebro doputovalo je u uzvratnu posjetu BH udruzenju ”Ljiljan” u Uppsali. Posjeti su prisustovali i ugledni gosti kao sto su gosp. Hazim Gurda i gosp. Sulejman Haljkovic sa svojim suradnicima i clanovima.

Posjeta je bila jako uspjesna i veoma dobro organizovana, a za to mozemo da se posebno zahvalimo nasim zenama koje su priskocile u pomoc i prikljucile se radu i doceku pri spremanju hrane - slatkih i slanih specijaliteta, kako to obicno biva na takvim skupovima. Zene koje nisu mogle da se obavezu kuhanja i pripremanja jela, donirale su novcana sredstva, tako da se u taj docek ukljucilo najmanje 15 zena. Donatori su bili Hanifa Hasecic, Aisa Osmanovic i Asim Dedic. Najveca pohvala najmladjoj radnoj grupi, a to su Lejla Hadzijasaragic, Edina Dervisevic i Fatima Masic.

BH udruzenje ”Ljiljan” Uppsala je organizator i izlozbe zenskih rucnih radova regije Stockholm koja ce se odrzati 20. oktobra u Gamla Uppsali (sa pocetkom u 16.00), a poslije toga ce se nastaviti sijelo sa zajednickim druzenjem do kasno u noc.
 
 
 

    


Copyright © 1998- Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige.
Design by © 1998- Haris Tucakovic, Sweden