Fudbalski turniri u Skaraborgu
BiH Distrikt Skaraborg je najstarija lenska bh. organizacija u Svedskoj i djeluje u sastavu BiH Saveza zena u Svedskoj. BiH udruzenja sa ovog podrucja nastavljaju svoje aktivnosti, izmedju ostalog, i svojim tradicionalnim fudbalskim turnirima.
Pise: Haris Tucaković

Turnir u Mariestadu
Mariestad, 26.10.2002.

U organizaciji BiH udruzenja ”Bosanska krajina” u Mariestadu je 26. oktobra odrzan 8. tradicionalni fudbalski turnir.

Na turniru je ucestvovalo 5 seniorskih i 4 juniorske ekipe. Nastupile su ekipe iz BiH udruzenja ”Bosanska krajina” Mariestad, ”Most” Skara, ”Behar” Skövde, ”Tidaholmski ljiljani” Tidaholm i ”Bosna” Töreboda.

Pobjednik turnira je ekipa udruzenja ”Bosanska krajina” Mariestad, drugo mjesto pripalo je ekipi ”Bosna” Töreboda, a treci su bili fudbaleri udruzenja ”Most” Skara. Pehar za fair play dobili su ”Tidaholmski ljiljani” iz Tidaholma. Najbolji igrac je Bajram Cehic (”Most” Skara), najbolji golman Björn Bärienstråle (”Bosna” Töreboda), a najbolji strijelac Elvis Dzafic (”Bosanska krajina” Mariestad).

U juniorskoj konkurenciji ekipe su podijeljene u dvije starosne dobi: do 12 (”stariji” juniori) i do 10 godina (”mladji juniori). U grupi starijih juniora prvo mjesto su osvojili juniori udruzenja ”Bosanska krajina” Mariestad, a drugoplasirani su bili juniori udruzenja ”Behar” Skövde. U konkurenciji mladjih juniora mladja ekipa iz Mariestada je osvojila prvo mjesto, dok su drugoplasirani bili juniori udruzenja ”Tidaholmski ljiljani” iz Tidaholma.
 
 

5x5.gif (45 bytes)
 
 
Drugi memorijalni turnir ”Namir Smailhodzic”
Tidaholm, 02.11.2002.

Drugi memorijalni turnir u cast prerano preminulog velikog fudbalskog zaljubljenika i divnog covjeka Namira Smailhodzica odrzan je 2. novembra u organizaciji BiH udruzenja ”Tidaholmski ljiljani” Tidaholm.

Na turniru je uzelo ucesce 6 seniorskih i 4 juniorske ekipe, sto predstavlja svojevrstan uspjeh. Nastupile su ekipe iz BiH udruzenja ”Tidaholmski ljiljani” Tidaholm, ”Bosanska krajina” Mariestad, ”Bosna” Töreboda, ”Sevdah” Lidköping, ”Most” Skara i ”Behar” Skövde.

Pobjednik turnira, nakon izvanredne igre, je ekipa udruzenja ”Most” Skara. Drugo mjesto pripalo je ekipi ”Sevdah” Lidköping. U mecu za trece mjesto ”Bosna” Töreboda je nadigrala ekupu ”Behar” Skövde, kojoj je pripao pehar za fair play.

I na ovom turniru za najboljeg igraca je sasvim zasluzeno izabran Bajram Cehic (”Most” Skara), najbolji golman Vehid Huzejrovic (”Most” Skara), a najbolji strijelac Damir Ovcina ”Bosna” Töreboda).

U juniorskoj konkurenciji prvo mjesto za starije juniore osvojila je ekipa iz Mariestada, a drugoplasirani su bili juniori iz Skövdea. U konkurenciji mladjih juniora ekipa iz Skare je nakon boljeg izvodjenja penala savladala juniore iz Tidaholma. Za juniore nije bio predvidjen izbor najboljih, ali ipak moramo izdvojiti odlicnu igru izuzetno talentovanog Edina Skriljela (”Most” Skara).
 
 

5x5.gif (45 bytes)

5x5.gif (45 bytes)

5x5.gif (45 bytes)

5x5.gif (45 bytes)
 

    


Copyright © 1998- Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige.
Design by © 1998- Haris Tucakovic, Sweden